De nieuwe hybride Honda Civic e:HEV

26-07-2023 - Dealer

Civichybride

Honda heeft de gloednieuwe Civic e:HEV onthuld, de 11e generatie van zijn iconische compacte auto. De nieuwe Civic beschikt over de efficiënte Honda e:HEV hybride technologie. Vanaf de herfst in Nederland beschikbaar.

Proefrit aanvragen Voorraad bekijken

De Civic is een hatchback die bekendstaat als een alleskunner, en de 11e generatie is daarop geen uitzondering, met meer ruimte en bruikbaarheid dan ooit tevoren. Dankzij de 35 mm langere wielbasis konden de ontwerpers een grotere en comfortabelere cabine creëren.

Eenmaal in de Civic benadrukt de horizontale stijl van het dashboard de breedte van het interieur, wat, in combinatie met een breder gezichtsveld, een echt luchtig en open gevoel geeft. Opvallend is het metalen ventilatierooster in honingraatpatroon over de hele breedte van het dashboard.

De nieuwe Civic biedt een intuïtief infotainmentpakket. Het formaat van het centrale touchscreen is vergroot tot negen inch en is naar boven verplaatst om het op- en neerkijken met de ogen te beperken. Het systeem wordt compleet geleverd met draadloze Apple CarPlay- en Android Auto-compatibiliteit om inzittenden onderweg verbonden te houden.

De bewezen e:HEV-aandrijftechnologie wordt als standaard aangeboden. De krachtige elektromotoren worden gecombineerd met een nieuw ontwikkelde 2,0-liter directe injectie benzinemotor. Gecombineerd levert de aandrijflijn een maximaal motorvermogen van 135 kW en een koppel van 315 Nm.

Deze geavanceerde aandrijflijn kan naadloos schakelen tussen EV-, hybride en motoraandrijving zonder tussenkomst van de bestuurder. Vier rijmodi – Eco, Normal, Sport – en een nieuwe Individual-modus, waarmee de motor, de transmissie en het display van de clustermeter afzonderlijk kunnen worden bediend.

Binnenkort meer over de gloednieuwe Honda Civic e:HEV.

Proefrit aanvragen Voorraad bekijken